Belföld

Eldőlt a fővárosi mandátumok sorsa az MSZP-ben

Horváth Csaba parlamenti képviselői helyét Tóth Csaba, a párt zuglói elnöke veszi át, a Fővárosi Közgyűlésben Móricz Eszter, Bihary Gábor és Szaniszló Sándor folytatja a munkát.

Az MSZP-s politikusoknak a pártban elfogadott összeférhetetlenségi szabályok szerint az önkormányzati választások után dönteniük kellett, hogy országgyűlési képviselők maradnak, a Fővárosi Közgyűlés tagjai, vagy polgármesteri posztjukat választják.

A párt főpolgármester-jelöltjét Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke váltja a parlamentben, miután Horváth Csaba a fővárosi közgyűlési tagság mellett döntött. A testületben várhatóan ő lesz a szocialisták frakcióvezetője.

Steiner Pál, a párt korábbi fővárosi frakcióvezetője a parlamenti mandátumot tartja meg, Gajda Pétert a XIX., Szabados Ákost pedig a XX. kerületben választották meg polgármesternek, így a Fővárosi Közgyűlésben három hely üresedett meg. Ezekre nagy többséggel Móricz Esztert, Bihary Gábort és Szaniszló Sándort választotta a budapesti párttanács. Ők egyébként a fővárosi listák sorban következő jelöltjei, és az előző ciklusban is a közgyűlés tagjai voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik