Belföld

Hernádi: nem lennék alkalmas miniszternek

Hernádi Zsolt marad a Mol élén, és nem vállal kormányzati feladatot, mivel nem is lenne rá alkalmas - derült ki csütörtökön, az MTV Ma este című műsorában elhangzott interjúból.

Nem kaptam ilyen felkérést, nagyon megtisztelő lenne, de csinálja mindenki inkább azt, amihez ért – mondta Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója az MTV Ma este című műsorában csütörtökön a műsorvezető azon kérdésére, hogy vállalna-e kormányzati pozíciót.

A Mol-vezér kifejtette: a vállalatvezetésben van tapasztalata, amely merőben különbözik az államigazgatás világától. Hernádi úgy vélte, nem is lenne alkalmas a miniszteri szerepre.

A Mol-vezér az iszapkatasztrófa kapcsán elmondta: a Molnál nagy hangsúlyt fordítanak a környezetvédelemre, nagyjából ezer ember dolgozik a megelőzés területén, ami súlyos milliárdokba kerül a vállalatnak. A cégnek a kármentésben használható eszközparkja van, amelyet a katasztrófavédelem ismer, és amelyben szabadon “kotorászhat”, válogathat, így az eszközök egy részét az iszapkatasztrófa helyszínén jelenleg is használják.

A Mol olyan felelősségbiztosításokkal is rendelkezik, amely milliárdos forrásokat mozgósítana, ha minden elővigyázatosság ellenére baj történne, de baj nem történhet – mondta Hernádi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik