Belföld

Szívesen lemond Novák Előd

Novák Előd jobbikos képviselő megegyezést ajánlott Lázár Jánosnak, szerdai nyílt levelében ugyanis azt írta: feleségével együtt felajánlják lemondásukat, ha a politikusi álláshalmozásnak véget vetnek.

Az ellenzéki politikus annak kapcsán fogalmazta meg az MTI-hez is eljuttatott, a Fidesz frakcióvezetőjéhez címzett nyílt levelét, hogy Lázár János a fidesz.hu honlapon tartott, keddi online fogadóóráján közölte: megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását. “2014-től bevezetjük, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő” – írta. Jelenleg egy házaspár tagja van az Országgyűlésnek: a jobbikos Novák Előd és felesége, az ugyancsak jobbikos Dúró Dóra.

“Ön dönthet, melyikünk mandátuma ‘függesztődjék fel’. Vagy tényleg csak Dúró Dóra képviselősége zavarja önt, a kommunista cenzor Lendvai Ildikó maradhat?” – kérdezi erre reagálva Novák Előd. Mint írja, Dúró Dórával közéleti tevékenységük során, a Jobbikban találtak egymásra, tehát nem arról van szó, hogy “behozom a feleségemet a politikába”.

“Megtiltaná a szerelmet? Kubatov Gábor felvázolt egy orwelli diktatúrát, de ez már azért nevetséges” – olvasható a nyílt levélben. Szerinte Lázár János “féltékenységi kirohanása mögött nyilvánvalóan a gátlástalan politikusi álláshalmozásuk feszegetése áll”. Novák Előd kitér arra, hogy a rendszerváltás óta mindig volt férj-feleség tagja az Országgyűlésnek, egyszerre akár öt pár is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik