Belföld

Ételmérgezés: kilenc gyerek kórházban

Kilenc gyermeket szállítottak Balatonboglárról ételmérgezés gyanújával a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházba - erősítette meg az MTI érdeklődésére a kapos.hu internetes lap szerda délutáni híradását az intézmény infektológiai osztályának vezetője.

Papp Erzsébet elmondta: a gyerekeket – a legidősebb 12 éves -, köztük egy hét hónapos kisgyereket, lázzal, hányással és hasmenéses tünetekkel kedd délelőtt, illetve délután szállították be a kórházba, mindannyian infúziót kaptak és most már jobban vannak.

A Főváros Önkormányzat balatonboglári gyermekotthonában húszan – gyerekek és felnőttek – lettek rosszul, de a többiek állapota nem igényelt kórházi kezelést – közölte az osztályvezető főorvos. Feltehetően ételmérgezés okozta a rosszullétet, a tünetek alapján bakteriális és vírusos fertőzés egyaránt okozhatta a megbetegedést, a vizsgálat eredménye péntekre várható – tette hozzá.
A Kaposi Mór Oktató Kórház az esetet jelentette az ÁNTSZ-nél, a szakemberek a helyszínen vizsgálják, mi okozhatta a tömeges megbetegedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik