Belföld

Veszélyhelyzetet hirdet a kormány

Veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ajkai térségben.

Veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ajkai térségben – jelentette be az InfoRádióban Bakondi György. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője hozzátette: a vörösiszap-áradás három megyében okozhat katasztrófát: Veszprém, Vas és Győr-Sopron-Moson megye is veszélyeztetett.

A Kormány a kolontári vörösiszaptároló gátszakadása következményeinek kezelésére veszélyhelyzet kihirdetését rendelte el Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megye területeire.

A Belügyminiszter ma délutánra összehívja a Kormányzati Koordinációs Bizottság ülését a további kormányzati döntések meghozatala érdekében. A szerencsétlenség súlyos helyzetet idézett elő, de a kormány, és az irányítása alatt álló szervek a gátszakadás bekövetkeztétől kezdve folyamatosan kézben tartják és kezelik a védekezést és a helyreállítást.

Soha ekkora összhang nem volt még a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem és az egészségügy intézményei között, amelyet összekovácsoltak a korábbi katasztrófák elhárítása során végzett közös munkák – tudatta a tárca.

Ajánlott link:

Ilyen ökológiai katasztrófa még sehol nem volt (hír24)
Iszapkatasztrófa: teljes káosz (hír24)
Borzalmas időjárás nehezíti a mentést (hír24)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik