Belföld

Szili Katalin kilépett az MSZP-frakcióból

Mandátumát nem adja vissza, függetlenként folytatja a munkát.

A volt házelnök szerint az MSZP-nek az önkormányzati választásokon elszenvedett vereséggel vége van, új baloldali pártra van szükség. Szili Katalin úgy véli, az MSZP az elmúlt fél évben sem értékelte társadalmi visszaszorulása okait, valamint képtelennek bizonyult szakítani neoliberális nézetrendszerével.

Az MSZP mostani összeomlása kizárólag a magyarság nemzeti érzéseit és szociális érdekeit mellőző neoliberális politikájának a számlájára írható, egyben annak a végállomása is, de a politikai baloldal veresége nem jelenti azt, hogy nincs igény sokszínű, újraformált baloldali szerveződésekre, mozgalmakra.

Szili Katalin azért döntött így, mert a Szövetség a Jövőért Mozgalom tegnap létrehozta a Szociális Unió pártját, amelynek elnökévé választották. Ezzel a lépéssel az MSZP alapszabálya szerint párttagsága megszűnt. A korábbi házelnök kitért arra, döntéséről írásban és szóban is tájékoztatta Mesterházy Attila MSZP-elnököt és Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét.

Közölte, független képviselőként folytatja munkáját a parlamentben. Mandátumát – mint mondta – az MSZP megyei listájáról kapta és nem adja vissza, mivel a szocialista párttal szakított, nem a választóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik