Belföld

Rendőri vezetőket cseréltek le a fővárosban

Kerületi rendőrkapitányokat váltottak le, illetve rendőri vezetőket helyeztek át a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A BRFK tájékoztatása szerint a budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány hétfői hatállyal visszavonta vezetői kinevezését és nyugállományba helyezte Béres Lászlót, a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét. A kapitányság vezetésével a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi bűnügyi igazgatóját, Lóczi Zsoltot bízta meg az országos főkapitány.

Szintén nyugállományba helyezték és visszavonták vezetői megbízását a X. kerületi kapitányságvezetőnek: Ács Péter ezredest Tóth Béla ezredes váltja, aki eddig a BRFK Bevetési Főosztályt vezette. A Bevetési Főosztály vezetésével ezzel egyidőben Kalmár Tamást, a BRFK korábbi közrendvédelmi főosztályvezetőjét bízták meg, az ő korábbi posztjára pedig Mittó Gábor alezredes, a korábbi XIX. kerületi kapitányságvezető került.

Budapest rendőrfőkapitánya a szolgálat érdekében, belegyezésével, eredeti beosztásából történő felmentésével egyidejűleg áthelyezte hétfőn Plánk Róbert ezredest, az eddigi VII. kerületi kapitányságvezetőt Kispestre és megbízta a XIX. kerületi kapitányság vezetésével.

Szintén áthelyezték szolgálati érdekből Salgó Lászlót, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság eddigi vezetőjét a VIII. kerületi Rendőrkapitányság élére. A XVII. kerületi kapitányságot ezután Kohári Péter, a korábbi füzesabonyi kapitányságvezető vezeti.

Nyugállományba helyezték és visszavonták vezetői megbízását a XVI. kerületi kapitányság eddigi vezetőjének, Tóth Ferencnek. a kapitányságot ezután Terdik Tamás százados vezeti tovább, ő eddig osztályvezető volt a XI. kerületi kapitányságon.

Visszavonták a vezetői kinevezését Schőn Péternek is, aki eddig a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályt vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik