Belföld

Mesterházy is kiakadt Szili kilépése miatt

Az MSZP elnöke szerint a volt házelnök Szűrös Mátyás útjára lépett.

Az MSZP felszólítja Szili Katalint, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról, mert megyei listás képviselőként a párt jóvoltából jutott az Országgyűlésbe – közölte a pártelnök. Előzőleg a baranyai szocialisták közölték, hogy a megyei listás mandátum MSZP-s politikust illet. A volt házelnök ma jelentette be, kilép az MSZP parlamenti frakciójából, mostantól egy új baloldali pártot vezet, de mandátumát nem adja vissza, mert az MSZP-vel, nem választóival szakított.

Mesterházy Attila közölte, a párt tudomásul veszi a volt házelnök döntését, amellyel szerinte Szili Katalin Szűrös Mátyás útjára lépett. A pártelnök tévesnek nevezte a politikus értékelését a párt választási eredményéről. Szerinte a frakció megérdemelte volna, hogy Szili Katalin személyesen közölje velük a döntését.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva kitért arra: nincs eszközük arra az esetre, ha a politikus nem adja vissza a mandátumát, de – mint mondta – tartozik nekik ennyivel. Pusztán morális tartására hagyatkozhatunk és arra, hogy érez felelősséget az MSZP irányába, hiszen azon politikusok közé tartozik, akik talán a legtöbbet kapták ettől a párttól – tette hozzá.

Szili Katalin MSZP-frakcióból való kilépéséről Gyurcsány Ferenc azt mondta: a volt házelnök az elmúlt évek alatt taposott egy önálló ösvényt magának, amely egyre jobban eltért az MSZP fő irányvonalától. Az a dolgunk, hogy sok sikert kívánjunk neki – közölte a szocialista politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik