Belföld

Káosz a nemzetgazdasági tárcánál?

Az Index szerint van olyan, aki fizetést sem kap.

Hónapokkal a kormány megalakulása után is káosz uralkodik a Matolcsy György által vezetett minisztériumban, főként annak a volt pénzügyminisztériumi részlegében – írja az Index.

A hírportál szerint nincsenek új főosztályvezetők, holott augusztus közepén hirdetett meg 41 pályázatot a tárca, a posztokat pedig szeptember 6-tól be lehetett volna tölteni, eddig azonban semmiféle közleményt nem adott ki az Nemzetgazdasági Minisztérium az eredményekről.

Ennek oka az lehet, hogy a Matolcsy-tárca a pályázatokkal igyekezett megkerülni a személyügyi ügyekben illetékes Kormányzati Személyügyi Központot, ezért a két szervezet összerúghatta a port. Emellett új szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) kellett volna alkotni, ami nem történt meg.

Az Index úgy tudja, a leváltani tervezett középvezetők a hivatalos felmondást várják, a helyükre készülők jogszerűen utasítást nem adhatnak, így a munka alig halad. Ráadásul vannak olyanok, akik egy-két hónapja nem kapnak fizetést.

Korábban beszámoltunk róla, hogy piaci forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet ma azt írta, fogy a levegő a nemzetgazdasági miniszter körül, és hamarosan napirendre kerül a leváltása. Matolcsy György úgy reagált, a miniszterelnök bizalma töretlen a gazdaságpolitika, az egykulcsos, arányos adórendszer, a költségvetés és az új Széchenyi Terv területén. Szerinte koncepciózus támadássorozat folyik a sajtóban és a sajtó mögötti politikai életben.

AJÁNLOTT LINK:

Romokban a Matolcsy-minisztérium (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik