Belföld

Jövő pénteken lehet a fővárosi közgyűlés alakuló ülése

A testület első rendes ülésének tervezett időpontja október 27-e.

Tarlós István megválasztott főpolgármester a Hír TV Rájátszás című műsorában azt is elmondta, az átadás – átvétel szerdán lesz a Városházán. Közölte, négy helyettest szeretne, de György Istvánon és Csomós Miklóson kívül egyelőre nem nevezett meg mást.

Hozzátette azt is, hogy ellenzéki helyettese nem lesz, és a pártok a kampányban jelezték is, hogy nem fogadnának el ilyen posztot, ugyanakkor tanácsnokként, bizottságok vezetőiként és ellenőrző szerepkörökben számít az ellenzékre.

Budapest új vezetője az RTL Híradónak korábban arról beszélt, hogy átszervezik a városháza működését, átalakítják a szerződéskötési gyakorlatot, valamint a közszolgáltató cégek struktúráját, illetve áttekintik, mekkora a pénzhiány.

A főpolgármester elmondta: hamarosan találkozik a miniszterelnökkel, ahol eldől, miben mekkora segítséget tud már rövid távon adni a kormány a fővárosnak. Utalt arra: régen nem volt már olyan, hogy a kormány és a főváros könnyen szót értett egymással.

Az Orbán Viktorral folytatandó tárgyalás egyik legfontosabb témája a BKV, illetve a metró lesz. Tarlós István elmondta: a főváros arra törekszik, hogy regionális gondolkodással – a MÁV-val és a Volánnal közösen – próbálják talpra állítani a közlekedési társaságot, azonban állami segítség mindenképpen kell, mert a BKV csaknem 400 milliárd forintos külső-belső adósságállománnyal küszködik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik