Belföld

Dömsödi nem adja fel: újraszámlálást kér

Az ismert tévés gyanúsnak tartja, hogy hajnalig számolták a voksokat.

A polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kezdeményezi a Nógrád megyei Pásztón Dömsödi Gábor, akit csupán 60 szavazattal előzött meg a szintén függetlenként induló Sisák Imre a polgármesteri tisztségért folytatott küzdelemben – írja a Népszava.

“Igen kicsi a különbség, az pedig, hogy az egyik szavazókörben csak hajnali négy órára számolták össze a szavazatokat, számomra gyanús körülmény” – mondta a jelenleg külföldön tartózkodó ismert televíziós műsorvezető.

Dömsödi Gábor kampányfőnöke, Engel Krisztina az MTI-vel tudatta, hogy az újraszámlálás iránti igényüket jegyzőkönyvben is rögzítették, de végleges döntés még nem született arról, tesznek-e hivatalos lépéseket.

A nem hivatalos végeredmény szerint Pásztó korábbi polgármestere, Sisák Imre 2108 szavazatot kapott, míg Dömsödi Gábor 2048-at.

Mint korábban az Index megírta, Dömsödi Gábor, a Névshowr és a Párshow műsorok gazdája az arcképével díszített emeletes busszal és diszkóval kampányolt Pásztón. A tévés újságíró másodszor szállt harcba Sisák Imre ellen.

Dömsödi Gábor kampányfőnöke és felesége, Engel Krisztina egyébként maga is településvezető. Eddig is Bokor független polgármestere volt, és most is győzött. 74 százalékos eredménnyel maradhat a posztján.

Ajánlott link:

Politizáló celebek tündöklése és bukása (hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik