Belföld

Schiffer: az alacsony részvétel önkritikára kell késztesse a pártokat

Az LMP frakcióvezetője bízik a lassú, szerves építkezésben.

A kirívóan alacsony részvétel semmiképpen nem jó, függetlenül attól, hogy az LMP számára mit hoz a választás – nyilatkozta a párt parlamenti frakcióvezetője. Schiffer András szerint a húsz éves összehasonlításban is nagyon alacsony fővárosi részvétel mindenképpen önkritikára kell hogy késztesse a pártokat, illetve “azokat is, akik átszabták a választási rendszert”.

A választási küzdelem nehézségeire utalva Schiffer András megjegyezte, hogy “egy egyre gyarapodó közösség” rövid időn belül három kampányt csinált végig gyakorlatilag fizetség nélkül. Aktivistáikra utalva úgy fogalmazott, hogy az “embereink ki vannak véreztetve”, mert a “lelki, fizikai és minden egyéb energiáknak, sok esetben az anyagi tartalékaiknak is az utolsó cseppjeit élték fel”.

Hozzátette, a közeljövőben az LMP-nek szűkre kell húznia a nadrágszíjat, “nem mintha eddig nagy lábon éltünk volna”, de az, hogy a közeljövőben feltehetően nem lesz kampány, némi mozgásteret biztosít a számukra. Emellett abban is bíznak, hogy egy lassú, szerves építkezés az adományozói kedvet is serkentheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik