Belföld

Kirúgott megyei Fidesz-elnök nyert függetlenként

Csáki Zsigmond, a Fidesz korábbi, majd a pártból eltávolított Heves megyei elnöke nyerte el újra a polgármesteri széket Hevesen, de ezúttal már függetlenként.

A politikust azért zárták ki a Fidesztől, mert a párt álláspontjával ellentétben a helyi önkormányzat magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését.

Csáki Zsigmond elmondta, hogy a korábbi baloldali kormányok nem kényeztették el a 12 ezer lakosú települést és a jövőben együtt kíván működni a most fideszes többséggel megalakuló megyegyűlés, illetve a kormányzat döntéshozóival.

Ugyanakkor széles helyi összefogást tart szükségesnek a városban élő cigányság integrációja érdekében – mondta a régi-új polgármester, aki egyébként első alkalommal a Fidesz színeiben nyerte el 2006-ban a város vezetőjének tisztségét.

Csáki Zsigmond a szavazatok 23,81 százalékát szerezte meg, a Fidesz-KDNP színeiben induló Korsósné Demeter Dóra a voksok 22,53 százalékát kapta, a szintén függetlenként induló Török János 20,07 százalékos, a jobbikos Balla Lajos 18,35 százalékos, a szocialista Sárándi István pedig 15,24 százalékos eredményt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik