Belföld

Hackerek támadták a választási rendszert

Több IP-címről támadják a választási rendszert, így az adatok lassabban érkeznek a választási központba. A voksolás tisztasága nincs veszélyben.

A hackertámadás lassítja az adatok beérkeztét a választási központba. Az IP-címeket a választási központ informatikusai folyamatosan zárják ki, de a voksolás végeredményét vélhetően a vártnál később jelenthetik be.

Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának miniszteri biztosa elmondta, fél- és háromnegyed kilenc között észlelték, hogy terheléses támadás érte az informatikai rendszert, emiatt egy ideig lassabban frissült a választási tájékoztató oldal, a www.valasztas.hu. A rendszer azonban negyed 10-re helyreállt.

Hangsúlyozta: a terheléses támadás nem érte – nem is érhette – el a szavazókörökből érkező adatokat, mivel azokat egy zárt rendszerben gyűjtik és összesítik, és egy úgynevezett lapgenerátor állítja elő ezekből az adatokból a honlapon látható adatokat. A támadás pedig ez ellen a nyilvános honlap ellen irányult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik