Belföld

Demszky gratulált Tarlósnak

Budapest leköszönő polgármestere elsőként gratulált a Fidesz-KDNP jelöltjének.

Demszky Gábor tudatta: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a fővárosiak érdekeit. A leköszönő főpolgármester bízik abban, hogy Tarlós István nemcsak rá szavazók főpolgármestere lesz, hanem a fővárosiak azon többségéé is, akik nem adták rá a voksukat.

A volt főpolgármester közleményében gratulált Horváth Csaba MSZP-s jelöltnek és az LMP-nek is. Horváth Csabának azért, hogy végigcsinálta a kampányt “erős politikai ellenszélben”, az LMP-nek pedig azért, hogy bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe.

Demszky Gábor azt kérte Horváth Csabától, hogy a legnagyobb ellenzéki párt budapesti vezetőjeként sokkal konstruktívabb ellenzéke legyen Tarlós Istvánnak, mint amilyen a Fidesz volt, és a városvezetés javaslatait ne politikai, hanem szakmai alapon ítélje meg.

Az LMP-nek azt javasolta a volt főpolgármester, hogy néhány hónapig a tanulásra, a fővárosi ügyek megismerésére koncentráljanak. Azt kérte a “három demokratikus” párttól, hogy soha, semmilyen rövidtávú cél érdekében ne működjenek együtt a Jobbikkal.

“Arra kérem a város polgárait, hogy előlegezzék meg bizalmukat az új vezetés felé, függetlenül attól, kire szavaztak vagy szavaztak-e egyáltalán a mai napon” – fogalmazott a volt főpolgármester.

Az adatok 84 százalékos feldolgozottsága szerint Tarlós István (Fidesz-KNDP) a szavazatok 53 százalékát szerezte meg, Horváth Csaba (MSZP) 29 százalékot, Jávor Benedek (LMP) 9, Staudt Gábor (Jobbik) pedig 7 százalékot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik