Belföld

A 46. évét kezdheti Veresegyház élén a Pásztor Béla

A független jelölt az ország legrégebben regnáló településvezetője.

Veresegyház régi-új polgármestere szerint nagyon jó “reklám” volt neki az ellene emelt, minden alapot nélkülöző ügyészségi vádemelés, illetve a helyi pártok támadása, hisz Veresegyház választói elsöprő többséggel erősítették meg tisztségében.

A 72 éves Pásztor Béla (független) az ország legrégebben regnáló településvezetője 46. évét kezdheti Veresegyház első székében, miután a voksoláson 64, 79 százalékot szerzett, míg Horváth Ernő (Fidesz) 29,52 százalékot, Tatár Sándor (LMP) 5,69 százalékot kapott. A politikus azt mondta, tökéletes egészségnek örvend, semmi sem akadályozza abban, hogy visszaüljön megszokott íróasztala mögé, folytassa azt a temérdek munkát, amelyet abba sem hagyott.

Pásztor Bélát még pénteken több veresegyházi párt- és civil szervezet visszalépésre, illetve magánemberként helyzete tisztázására szólította fel azt követően, hogy kiderült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség – egy 1996-os ingatlanügy miatt – különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt ellene. A felszólítás ellenére Pásztor Béla kijelentette: nem lép vissza, mert tiszta a lelkiismerete, az ellene felhozott vádak alaptalanok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik