Belföld

Tavaszra lehet kész az új alkotmány

"Világos, a magyar történelmi hagyományokat tiszteletben tartó, egyszerű, sok értelmezésre nem szoruló, alkotmányt tartok kívánatosnak" - nyilatkozta Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök, az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az új alkotmányról.

A miniszterelnök elmondása szerint már tavaszra elkészülhet az új alkotmány. Orbán Viktor úgy látja, hogy a munka jól és eddig nagyobb viták nélkül halad. Véleménye szerint egy olyan alkotmány kezd formát ölteni, ami közel áll az európai hagyományokhoz.
Az nagyfokú együttműködésre példa, hogy a Nemzeti Bank és Legfelsőbb Bíróság elnöke is elküldte az észrevételeit az új alaptörvénnyel kapcsolatban.

Orbán Viktor kijelentette, hogy “egy világos, a magyar történelmi hagyományokat tiszteletben tartó, egyszerű, sok értelmezésre nem szoruló, a későbbi, utánunk következő jó néhány parlament számára alaptörvényként szolgáló alkotmányt” tart kívánatosnak.

A miniszterelnök hozzátette, hogy egy a “Nemzeti együttműködés rendszerénél” jóval nagyobb távlatokat kell tartalmaznia az új alkotmánynak. Ezen kívül tartalmaznia kell néhány intézmény esetében alapszabályokat és sarkallatosnak nevezett törvényeket.

Az interjú szövegét elérheti: ITT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik