Belföld

Semjént lemondatná, Orbánt feljelentené az MSZP

A szocialisták szerint nem tudni, Orbán Viktor vagy Vona Gábor diktál-e Semjén Zsoltnak?

Az MSZP büntetőjogi lépéseket fontolgat a kormányfő ellen. A párt szerint politikai célú költségvetési manipuláció a miniszterelnök kijelentése, hogy nem stimmel a 2009-es difecit, emiatt fontolóra veszik a jogorvoslati lehetőségeket, beleértve a büntetőjogi lépéseket is.

A szocialisták arra reagáltak, hogy Orbán Viktor tegnap a TV2 Tények Este című műsorában azt mondta: a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett “a mostani tudásunk szerint” 4,4 százalék lesz a deficit, a jóval több mint százmilliárd forintos különbözet sorsát fel kell deríteni.

Ez megrengetheti a forint árfolyamát, kétségbe vonja a parlamenti jogrendet – véli az MSZP, amely megdöbbent azon is, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy szigetvári kampányrendezvényen cigányozott.

A szocialisták szerint – homofób, globalizációellenes kijelentései után – a KDNP elnöke azt mondta, “az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány”. Ezért az MSZP szerint azonnal meneszteni kellene a kormányfőnek, aki maga is bírálta a cigánybűnözés kifejezést.

Az MSZP-t már nem lepi meg, ha “Orbán Viktor valamelyik pártkatonája alpári stílusban kriminalizálja a Fidesz politikai ellenfeleit”, de azt megengedhetetlennek tartja, hogy egy “állami tisztviselő rasszista kijelentéssel bélyegezzen bármely kisebbséget.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik