Belföld

Feljelentették az ITDH Hungary volt vezetőit

Az ITDH Hungary Kft. és B. Zsolt is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a cég volt vezetői ellen.

Papcsák Ferenc nemrég közölte, hogy az állami tulajdonú ITDH Hungary 2007. májusában szerződést kötött az In-Kal Security Kft.-vel, és azzal bízta meg a céget, hogy a velük munkaügyi perben álló egyik vezetőjük, B. Zsolt vagyoni viszonyaira utaló adatokat gyűjtsön.

A fideszes politikus akkor elmondta, az In-Kal a célszemély feleségének, a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy gazdasági ügyekkel foglalkozó aktív bírájának tevékenységét is vizsgálta, olyan “jeleket” keresett, hogy a bíró egyes gazdasági ügyekben nem pártatlanul döntött.

Az érintett B. Zsolt és az ITDH Hungary Kft. feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a cég egykori vezetői ellen – tudatta az elszámoltatási kormánybiztos, aki az ügyről részletesen tájékoztatta a legfelsőbb bíróság, és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökét.

A legfelsőbb bíróság elnöke előzőleg példátlannak nevezte, hogy az In-Kal Security állami megbízásból egy aktív bírónőt tarthatott megfigyelés alatt, és zárt peranyagokba is betekinthetett – írta a mai Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik