Belföld

Demszky örül, hogy vége van

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 10. 01. 21:36

Ha újra tehetné, már 2007-2008-ban megvált volna Hagyó Miklóstól, még akkor is, ha emiatt felbomlott volna a koalíció.

Ha nem lesz meg a Fidesz többsége a Fővárosi Közgyűlésben, aminek az az előnye, hogy megmarad a demokratikus kontroll, hátránya viszont, hogy alkalmi alkuk köttetnek, amelyek miatt kiszámíthatatlanná válik egy-egy stratégia véghezvitele – mondta az RTL Híradónak a távozó főpolgármester.

Demszky Gábor az elmúlt 20 évről úgy fogalmazott: az első 10 év eufórikus volt, 2002 után viszont folyamatosan romlott a helyzet. “Az utolsó időszak drámaian nehéz volt, örülök, hogy ennek vége van”.

Demszky beszélt arról is, hogy míg a város ellenzékben volt, addig a budapestiek támogatták, most viszont, amikor szerinte a főváros fejlődik, a városvezetés a korrupciós ügyek miatt rendkívül népszerűtlen. “Ezt nagyon megszenvedtem, ezen nagyon nehezen tudtam magam túltenni. Ez egy gyötrelmes időszak volt” – mondta.

Már a korábbi választásoknál is látszott, hogy a liberális párt épp hogy csak eléri a parlamenti küszöböt, és ha 2004-ben, az európai parlamenti választások után kinn marad Brüsszelben, az SZDSZ már 2006-ban sem jutott volna be a parlamentbe – véli a főpolgármester.

A 4-es metróról azt mondta: amikor 2013-2014-ben átveszi a város, a budapestiek boldogok lesznek, mert a következő évezredet szolgálja majd. Az emberek gyorsan felejtenek, ezért a következő évtized nem arról fog szólni, hogy hány év alatt épült fel és mennyibe került, hanem arról, hogy a dédunokák is ezen a metrón fognak járni – fogalmazott a távozó főpolgármester.

AJÁNLOTT LINK:

Demszky Gábor utolsó munkanapja – videó (RTL Híradó)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.