Belföld

A Budavári Önkormányzat cáfolja a Jobbik vádjait

A helyhatóság pénteki közleményében cáfolta, hogy az I. kerületet ellátó gazdasági és műszaki szervezetnél fiktív munkavállalók lennének.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere a közelgő önkormányzati választásokkal összefüggő “lejárató kampány” részének tartja azt a jobbikos bejelentést, mely szerint visszaélések történtek a Budavári Önkormányzatnál. Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje szerint a fideszes helyhatóság számla és nyugta nélkül fogadott el eurót a Várba történő beléptetésnél, és fiktív alkalmazások is történtek.

A helyhatóság közleményében úgy reagált, hogy az ügyben 2009 decemberében feljelentést tettek a rendőrségen, a BRFK Gazdaságvédelmi Osztálya azonban bűncselekmény hiányában 2010 áprilisában megszüntette a nyomozást. Az önkormányzat által elrendelt belső vizsgálat sem állapított meg munkaügyi szabálytalanságot – közölték.

A kerület elismerte, hogy hibázott az a külsős cég, amely a diszpécserszolgálatot üzemelteti, és eurót fogadott el. Az alkalmazottal azóta szerződést bontottak, az önkormányzat pedig ismeretlen tettes ellen már korábban feljelentést tett a rendőrségen – írják. Az önkormányzat állítólag rendszeresen ellenőrizteti a Várban a behajtási rendszert, és az eddigi próbavásárlások során nem tártak fel szabálytalanságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik