Belföld

Dulakodás az etyeki polgármesteri hivatalban – videó

A polgármester mobiltelefonjával vette fel az eseményeket.

A képviselő-testület már többször is felfüggesztette tisztségéből Szűcs Lajos polgármestert, de a bíróság eddig mindig visszahelyezte pozíciójába – számolt be róla az RTL Híradó.

A független polgármester most videóra vette a vitát, az általa készített felvételeken az látszik, hogy be akar menni egy szobába, ahonnan kizárták, majd az egyik képviselő megüti a kezét. Szűcs Lajos elismerte, hogy nem volt erős ütés, ugyanakkor szerinte “képviselőként ilyen magatartást tanúsítani méltatlan ehhez a közmegbízatáshoz”.

A képviselő viszont úgy emlékszik, ő csak eltolta a polgármester mobiltelefont tartó kezét. A zárt ajtón belül éppen Szűcs Lajos ellen folyt egy fegyelmi tárgyalás. Till Mihály független képviselő a híradónak azt mondta, jelen esetben az a problémájuk, hogy az ellenjegyzéssel felhatalmazott jegyző és pénzügyi csoportvezető kezéből a polgármester kivette az aláírási jogot.

A polgármester szerint viszont amíg ő nyáron betegszabadságon volt, több jogtalan utalás is történt, ezért volt szükség a korlátozásra. Szűcs Lajos másfél éve áll Etyek élén, a hétvégi választáson nem indul újra.

Az RTL Klub híradása, benne a dulakodással:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik