Belföld

Sok lógós diák azt sem tudja, hányadikos

Csellengő nebulókra vadásztak a rendőrök Egerben, megdöbbentő eredménnyel.

A rendőrök az úgynevezett Csellengő-akció keretében a múlt héten öt nap alatt 76 diákot igazoltattak iskolaidőben. Többen iskolájuk vagy osztályfőnökük nevét sem tudták megmondani, de olyan gyerek is akadt, aki azt sem tudta, hányadik osztályba jár. A Heves megyei rendőrség szerdán számolt be a negatív tapasztalatokról.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Egerben igen magas a fiatalok sérelmére és a fiatalok által elkövetett bűncselekmények száma, az iskolaigazgatók szerint sok a hiányzó, a városban csellengő diák. A rendőrök ezért a fiatalok által előszeretettel látogatott helyeken, bevásárlóközpontokban, buszpályaudvaron és a vasútállomáson ellenőriztek múlt hét hétfőtől öt napon át, reggel 9-től délig.

A fokozott ellenőrzésben összesen 35-en vettek részt, 14 rendőr, 10 közterület-felügyelő és 11 polgárőr. Összesen 76 diákot igazoltatattak, ezekről minden esetben értesítették az igazgatókat is. Az igazoltatott diákok közül olyanokkal is találkoztak, akik az iskolájukat, gyakorlati helyüket sem is ismerik, nincsenek tisztában az osztályfőnökük nevével, sokan azzal sem, hányadik osztályba járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik