Belföld

Még két hétig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

Már 166 fiatal jelentkezett a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programra, amit a múlt hétvégén tartott Kormányzati Karrierexpón hirdetett meg a kormány.

A programban 300 fiatal, a közigazgatásban dolgozó, vagy ott karriert építeni készülő diplomás kap lehetőséget arra, hogy több hónapos szakmai gyakorlatot szerezzen egy uniós tagállamban, majd valamely hazai közigazgatási intézményben. Még két hét maradt a jelentkezési határidőig.

Az ösztöndíjra jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség, a 35 év alatti életkor és a tárgyalási szintű angol nyelvtudás. Bármely más európai uniós nyelv ismerete előnyt jelent a kiválasztáskor. A résztvevőknek továbbá vállalniuk kell, hogy a program sikeres teljesítése után legalább 2-3 évig a hazai közigazgatásban folytatják karrierjüket, és a külföldön megszerzett tudásukat itthon kamatoztatják.

Az ösztöndíjasok öt hónapos szakmai gyakorlatot töltenek más uniós országok minisztériumaiban vagy egyéb központi közigazgatási intézményeinél. Ezzel alapos betekintést nyerhetnek más uniós tagállamok közigazgatási rendszerébe, megismerkedhetnek azok munkamódszereivel és ügykezelési technikáival, továbbá lehetőségük van nemzetközi személyes kapcsolati háló kiépítésére is. A fiatalok a hazatérésük után öthónapos hazai szakmai gyakorlaton vesznek részt a központi közigazgatásban. Az ezzel egyidejűleg zajló e-learninges képzés sikeres teljesítése után lehetőségük lesz tisztviselői karrierük megkezdésére a hazai közigazgatásban.

Az elmúlt napokban 166-an töltötték fel önéletrajzukat és a szükséges adatokat a honlapra. A jelentkezés folyamata még nem zárult le, az érdeklődőknek október 8-ig van idejük dönteni és beadni a jelentkezésüket.

A program része a közigazgatás átalakításának és annak a szemléletváltásnak, amelynek célja a hatékonyabb, dinamikusabb, a szaktudást és rátermettséget elismerő közigazgatás megteremtése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik