Belföld

Kiterjesztenék a bérplafont

Az MSZP nem tenne kivételt állami és önkormányzati cégek vezetőivel.

Az MSZP-s Tóbiás József ismét kiterjesztené a “közszférában alkalmazandó 2 millió forintos bérplafont” az állami, önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok munkavállalóira, illetve a megbízási jogviszony alapján feladatot ellátó vezető tisztségviselőire.

Rögzítené, hogy “a köztulajdonban álló gazdasági társaságok munkavállalói, illetve a megbízás alapján feladatot teljesítő vezető tisztségviselők sem kaphatnak havi bruttó 2 millió forintnál többet. Tóbiás József így pótolná azt a hiányossságot, amit szerinte csak egy technikai malőr okozhatott, hiszen szerinte sem lehetett más, hogy a kormány előterjesztése alapján az Országgyűlés augusztus 21-i hatállyal eltörölte a havi bruttó 2 millió forintos bérplafonra vonatkozó rendelkezést.

Tóbiás József előterjesztése szerint az augusztus 21. és a törvény bérplafont megállapító rendelkezéseinek hatálybalépése közötti időszakban kötött, vagy a javadalmazási részében módosított szerződéseknél a 2 millió forint feletti juttatást – a költségvetési szférában bevezetett különadóhoz hasonló módon – 98 %-os különadó terhelné január elsejétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik