Belföld

A tűzoltóknak és a lakóknak nem tetszik a Szimpla Kert

Az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal szerint az önkormányzat nem tehetett semmit a bezárás ellen.

Hétfőn kapta meg a Szimpla Kert nevű népszerű szórakozóhelyhez a VII. kerületi jegyző határozatát, miszerint éjfél és reggel hat között nem tarthatnak nyitva a szomszédos házak panaszai, és a korábban elfogadott rendelet értelmében.

A kerületi csendrendelet bevezetése óta tartó vita ismét fellángolt, a Facebookon fél nap alatt több ezren csatlakoztak a “Nem az Erzsébetvárosi csendrendeletre” csoporthoz – írja a Hírszerző.

Az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal közleményt adott ki, amelyben az áll: “A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság július 30-án célellenőrzést tartott a Szimpla kert nevű vendéglátóhelyen és az ott tapasztaltak alapján augusztus 18-án érkezett megkeresésében kérte a kereskedelmi hatóságot, hogy a hiányosságok megszüntetéséig rendelje el a szórakozóhely bezárását”. A polgármesteri hivatal szerint a törvények értelmében az üzlet ideiglenes bezárását el kellett rendelnie.

Állításuk szerint több társasház is panaszkodott: a csendrendelet módosítása értelmében a szórakozóhelynek a környező házak lakóival kell megállapodnia, a Szimpla Kert esetében ez viszont nem teljesült, mert a környékbeli lakók tiltakoztak a hajnalig tartó nyitva tartás ellen.

AJÁNLOTT LINKEK:

A tűzoltóság és a lakók miatt záratták be a Szimpla Kertet (Hírszerző)

Beütött a csendrendelet Erzsébetvárosban (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik