Belföld

Orbán: az őszi választás a támogatás fokmérője

Orbán Viktor szerint az októberi önkormányzati választás eredménye megmutatja, hogy az emberek mennyire támogatják a kormányzati politikát.

A pártelnök-miniszterelnök a Veszprémi Naplónak adott interjújába úgy nyilatkozott: az MSZP az előző rendszerhez általában családi hagyományok alapján kötődő, 15 és 20 százalék közötti népesség rétegpártjává vált, továbbá a radikális jobboldaliaknak is van egy rétegpártja. Mellettük azonban a Fidesz az egyetlen nagy, országos néppárt; nehéz helyzetén Magyarország csak akkor tud úrrá lenni, ha a Fidesz jól végzi a dolgát, “hiszen rajtunk kívül nincs olyan párt, amely képes lenne a kihívásoknak megfelelni” – tette hozzá. Kormánya első száz napját úgy értékelte: “jó irányba haladunk”, de mint mondta, “ha nyolc évig mentünk befelé az erdőbe, nem várhatjuk, hogy száz nap alatt kijöjjünk belőle”.

Orbán Viktor a következő időszak legfontosabb eseményeként az októberi önkormányzati választást említette, amely szerinte a kormány munkájáról szóló véleményalkotás is lesz, megmutatja, hogy “az emberek mennyire támogatják azt a kormányzati politikát, amit az ő felhatalmazásuk alapján folytatunk”.

Ezután – ismertette – következő feladatuk a jövő évi költségvetés megalkotása lesz. Orbán Viktor az interjúban hangsúlyozta, hogy a büdzsé megtervezése nehéz lesz, mert egyszerre kell fenntartani az ország működőképességét, átépíteni a magyar gazdaságot és megőrizni a létbizonytalanság határán egyensúlyozók, valamint a polgári középosztály közötti szövetséget, vagyis a szociális biztonságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik