Belföld

Számos útlezárás a triatlon-vb miatt

Sok helyen a BKV járatainak közlekedése is változik.
Kapcsolódó cikkek

A triatlon-világbajnokság miatt útlezárásokra, komolyabb forgalmi korlátozásokra kell számítani a következő napokban a fővárosban. A rendezvény miatt számos BKV-járat a megszokottól eltérő rendben közlekedik.

A BKV tájékoztatása szerint keddig a Roosevelt téren lezárják a Buda irányába tartó sávokat, pénteken pedig este 8 órától hétfőn hajnali 4.30-ig a Lánchíd és a Roosevelt tér teljes területét is lezárják.

Szombaton üzemkezdettől délután 6 óráig, valamint vasárnap egész nap (5.30-tól 23 óráig) a Lánchíd utca és a Clark Ádám teret is lezárják.

A hétvégén, szombaton és vasárnap 5.30 és 18 óra között a Döbrentei téren a Döbrentei utca és a Budai alsó rakpart közötti szakaszon nem közlekedhetnek a BKV járatai.

Szombaton 9.30-tól 19 óráig, valamint vasárnap 12.30 órától 19 óráig lezárják az V. kerületi Kossuth Lajos tér teljes területét az alsó rakpart, az Eötvös tér, valamint a Zrínyi utca a Hercegprímás utca és Roosevelt tér között.

Szombaton 5.30-tól 11 óráig, valamint vasárnap 5.30-tól 14 óráig a Budafoki utat, a Dombóvári utat, és a Pázmány Péter sétányt is lezárják.

A fentiek miatt torlódások, útvonal-módosítások várhatók a 16-os, a 33-as, a 86-os, a 103-as, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok, a 70-es és 78-as trolibuszok, valamint a 2-es, 19-es, 41-es villamosok vonalán.

A menetrend- és útvonalváltozásokról a BKV utasai a cég 06-1-258-46-36-os telefonszámán érdeklődhetnek.

A Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint szombat este 9 órától várhatóan több mint háromezer futó vesz részt a 15. EDF éjszakai futáson.

Az esemény ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Roosevelt tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér – Szt. Gellért felső rakpart – Szabadság híd -Belgrád felső rakpart – Március 15. tér – Petőfi tér – Apáczai Csere János utca – Roosevelt tér – Akadémia utca – Garibaldi utca – Széchenyi felső rakpart – Roosevelt tér útvonalon.

A lezárásokról, forgalmi változásokról, valamint a megállási tilalmakról részletes tájékoztatást tettek közzé a rendezvény hivatalos honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik