Belföld

A kormányfő szerint leraktuk a megújuló Magyarország alapjait

Orbán Viktor a gazdaság erősítését, a munkahelyteremtést, valamint a rend és a biztonság helyreállítását jelölte meg a teendők között.

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP-frakció kihelyezett tapolcai ülésén csütörtökön azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt száz napban leraktuk a megújuló Magyarország alapjait – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A kormányfő a rendezvényen a gazdaság további erősítését, a munkahelyteremtést, valamint a rend és a biztonság helyreállítását jelölte meg a legfontosabb kormányzati teendők között.

Ebben a nehéz, ám felemelő munkában a parlamentnek és a párt parlamenti frakciójának nagy szerepe volt – idézte a miniszterelnököt Szijjártó Péter, hozzátéve: a kormányfő szerint soha ilyen aktív munkát nem végzett a parlament és annak kormánypárti többsége, mint az elmúlt száz napban.

Közlése szerint a kormányfő elmondta, hogy komoly lépések történtek új munkahelyek létrehozása érdekében is. A miniszterelnök tájékoztatása szerint a parlament által elfogadott törvényekre alapuló első gazdasági akcióterv egyrészt pénzügyi stabilitást hozott, másrészt megnyitotta a hosszú távú gazdasági növekedés lehetőségét – mondta Szijjártó Péter.

Hozzátette: Orbán Viktor a frakcióülésen hangsúlyozta, hogy az első gazdasági akcióterv egyszerre volt képes pénzügyi stabilitást hozni, és megteremteni a hosszú távú gazdasági növekedés lehetőségét, s ezzel egy tabut döntött le.

“Ugyanakkor azt sem rejtette véka alá a miniszterelnök – mondta Szijjártó Péter -, hogy még sok és nagyon komoly feladat áll előttünk annak érdekében, hogy elmondhassuk, az ország megújítását sikeresen végeztük el”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik