Belföld

A Fidesz szövetkezne a devizások megmentésére

Esélyt kell biztosítani a leszakadó rétegeknek - mondta Lázár János frakcióvezető.

A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezte, hogy a parlament már szeptemberben foglalkozzon a devizahitelesek soron kívüli megsegítésével és érdekeinek képviseletével – jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Tapolcán, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség kihelyezett ülése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Közölte: szerintük az őszi ülésszak idején a legfontosabb teendő, hogy “a leszakadó rétegek számára a kormány egy esélyt biztosítson”. A frakció kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarországon, a nemzeti együttműködés kormánya idején “nehezebb legyen leszakadni, mint felzárkózni” – mondta Lázár János.

Szövetségre hívnak minden parlamenti pártot, hogy minél több devizahiteles számára biztosítson lehetőséget arra, hogy “ne kerüljön kritikus helyzetbe, a kritikus helyzetből pedig legyen számára kilábalás”.

Kérdésre válaszolva Lázár János elmondta: a kihelyezett frakciószövetségi ülésen most nem tárgyaltak, de október 15-e után egy külön frakcióülésen tárgyalni fognak a jövő évi költségvetésről.

A Tarlós István és Orbán Viktor lapinformációk szerint elmaradt augusztus végi találkozójával kapcsolatos kérdésre a kormányfő szóvivője elmondta: a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és a kormányfő rendszeresen tartanak találkozókat, amelyeken kiemelt téma a főváros helyzete és jövője. “A konzultáció Budapest-ügyben folyamatos” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik