Belföld

Újabb bizottság kíváncsi Szilvásyra

A volt titokminiszter elmegy az UD Zrt. ügyeit vizsgáló testület ülésére.

Szilvásy György volt titokminisztert és Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját is meghallgatná a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tényfeltáró albizottsága – értesült a Magyar Nemzet.

A június elején alakult, négyfős testületet Demeter Ervin vezeti. A bizottság jövő héten zárt ülésen kérdezné Szilvásyt és Laborcot. A testület soros ülésén a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt.-vel szemben folytatott műveleti tevékenység elrendelésének körülményeire, az adatgyűjtésre és az ügy utóéletére lennének kíváncsiak.

A két kormánypárti és két ellenzéki tag részvételével vizsgálódó grémium a parlamenti bizottság jövő keddi ülése előtt a Nemzetbiztonsági Hivatal jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal meg nem nevezett munkatársait hallgatja meg.

Laborc Sándort a Magyar Nemzet nem érte el, Szilvásy György viszont közölte: nincs takargatnivalója, ha meghívást kap, elmegy a meghallgatásra. A lap úgy tudja, hogy az albizottság ma küldi el a meghívókat az érintetteknek.

Szilvásy György tegnap a 2006. őszi eseményeket vizsgáló albizottság előtti megjelenését az MSZP-frakció véleményéhez kötötte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik