Belföld

Reformok kontra filléres gondok

A PSZ-elnök szerint a választók nem erre adtak felhatalmazást.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint “nagy reformokat nem lehet végrehajtani filléres anyagi gondokkal küszködő pedagógusokkal”. Az ötvenezres tagságú érdekképviselet vezetője a Népszabadságnak azt mondta, nem tartja magát ostobának, bohócnak.

Galló Istvánné inkább azt furcsállja, hogy a keresetnövekedési igényüket így minősítő Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár “egész nyáron arról beszélt, hogy emelni kell a pedagógusok bérét, mert megalázóan kevés pénzért dolgoznak”.

A szakszervezeti vezető szerint a választók a kormányzásra adták a fölhatalmazást, nem arra, ami most történik, hogy a KDNP – Fidesztől eltérő – közoktatás-politikai koncepcióját szakmai egyeztetés nélkül megvalósítsa.

A PSZ elnöke emlékeztetett rá, hogy azért fordultak például Alkotmánybírósághoz, mert lehetővé vált, hogy anyagi okok miatt egy önkormányzat átadja iskoláit az egyháznak, amelyet azután teljes egészében az állam finanszíroz, hiszen az egyházi intézmények az önkormányzatok által hozzátett kiegészítést is megkapják az államtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik