Belföld

A magyar kormány nem rémül meg a tálib fenyegetéstől

Az üzenetet csak egyetlen pakisztáni újság, a The Frontier Post című lap hozta le.

Nem a tálib fenyegetések határozzák meg az afganisztáni feladatteljesítést – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM), miután egy pakisztáni újságban a tálibok szóvivője arra szólította fel Magyarországot, vonja ki katonáit a közép-ázsiai országból. A közlemény szerint a magyar kormány szövetségi kötelezettségvállalásait “eddig sem szabta újsághírekhez és ezután sem kíván érdemben reagálni az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozásokra.”

Mint írják, ezekből “szép számmal olvashatunk, hallhatunk folyamatosan, különös (…) azokban az időszakokban, amikor a tálib ellenállók akciója a két héttel ezelőtti orvtámadáshoz hasonló eredménnyel végződik”, utalva az augusztus végi afganisztáni támadásra, amelynek következtében két magyar katona halt meg.

Magyarország iszlámábádi nagykövete szerint kérdéses a valószerűsége és a forrása annak a fenyegetésnek, amelyet egy tálib szóvivő fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben.

Darvasi István nagykövet elmondta: a külképviselethez nem juttattak el fenyegetést, a szóban forgó üzenetet csak egyetlen pakisztáni újság, a The Frontier Post című lap hozta le. A nagykövetség úgy véli, ha komoly fenyegetésről lenne szó, akkor nagyobb visszhangja lett volna Pakisztánban is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik