Belföld

A Jobbik bizonyítaná, hogy alkalmas a vezetésre

A parlamenti munkával mutatnák meg, hogy képesek az ország irányítására.

Vona Gábor az Inforádiónak elmondta, egyelőre az önkormányzati választásra koncentrálnak, de készülnek az őszi parlamenti ülésszakra is. A Jobbik elnöke hozzátette, pártja szeretné megmutatni azt az arcát, amelynek alapján egyre többen hiszik el, hogy a Fidesznél is alkalmasabbak az ország irányítására.

Ellenzéki pártként ugyan kevés eszközük van beleszólni a költségvetésbe és az alkotmányba, azonban a Parlament költségvetési bizottságának elnöke jobbikos politikus, “akinek személye és tudása komoly fegyver lesz a vitában” – mondta a pártelnök.

Vona Gábor úgy véli, nem mindegy, hogy milyen az az alkotmány, amely meghatározza az életünket. Szerinte “a jelenlegi kormánypártok hatalmi gőgje diktálja azt, hogy sutba dobva történelmi örökségünket, kitalálnak egy új alkotmányt”.

Hozzátette, a jelenlegi alaptörvény nem védi Magyarországot, a nemzet számára nagyon kevés dolgot fektet le. A magyar föld és víz például alkotmányban rögzített védelmet kellene, hogy élvezzen – fűzte hozzá a pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik