Belföld

Lehallgatást gyanít az egyik kónyi politikus

Azt nem tudja pontosan, ki készíthette a hangfelvételt, amelyen az ÁSZ-vizsgálatokról beszélnek.

A Kisalföld keddi számában Ágoston Tamás, az októberi önkormányzati választáson induló képviselőjelölt közlése szerint, körülbelül egy hónappal ezelőtt, a helyi vendéglő különtermében, nyolcszemközt beszélgettek, s nem tudja, ki vehette fel az elhangzottakat.

A lap felidézi: a nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszélgetnek a Fidesz–-KDNP támogatását élvező önkormányzati képviselőjelöltek, illetve a polgármesteri mandátumért induló Németh Marica, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálata segítené Aller Imre helyi polgármester “leváltását”. A felvételből az is kihallható, hogy ehhez fideszes politikusok segítségére is számítottak.

A Fidesz hétfőn elhatárolódott a hangfelvétel tartalmától, illetve szereplőitől, és megtiltotta, hogy Összefogás Kónyért nevű szervezet a jelvényeit használja. “Egyszerűen lehallgattak bennünket. Vagy egy előre bekészített mobiltelefonnal, vagy egyéb hangrögzítő berendezéssel. Azt viszont szintén sajnálatosnak tartom, hogy politikai ellenfeleink a magánbeszélgetéseink kihallgatásával igyekeznek lejáratni bennünket” – mondta a lapnak Ágoston. Az újság kérdésére, miszerint befolyásolja-e az eset a jelöltségüket, illetve, hogy miért nem fordultak egyszerre az Állami Számvevőszékhez, nem kívánt válaszolni.

A kónyi hangfelvétel szereplői közül Németh Marica polgármesterjelölt a Kisalföldnek nem kívánta kommentálni a történteket. Ágoston Tamással közösen írt közleményükben elismerték, arról beszélgettek, hogy a kónyi önkormányzatnál általuk észlelt törvénytelenségekre fel kell hívniuk a figyelmet. “Azt viszont már sajnáljuk, hogy így közelítettük meg a témát, de a szándékaink tiszták. Képviselőként azonban kötelességünk a közpénzek törvényes felhasználásának biztosítása, és szükség esetén a törvényességért felelős intézmények tájékoztatása. Erről a kötelességünkről a jövőben sem mondunk le” – írták.

A napilap felidézi, hogy Aller Imre polgármester és Molnár Csaba, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott a településen. Molnár Csaba úgy fogalmazott: az elmúlt húsz évben is páratlan zsarolási kísérletről van szó, és a Fidesz gátlástalanságáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik