Belföld

Tilosban parkolt, majd elütötte a felügyelőt

Elgázoltak egy közterület-felügyelőt vasárnap a Városligetben. Az autós az ellenőrzés elől akart meglépni, végül a rendőrök fogták el.

A Városligetben – ahová egyébként is csak engedéllyel lehet behajtani – a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai 2010. szeptember 5-én, a reggeli órákban elkérték egy ott parkoló jármű vezetőjétől az általa használt mozgáskorlátozott igazolványt, hogy megállapítsák a használatának jogosságát – tájékoztatta a FigyelőNetet a Fővárosi Közterület-felügyelet Sajtó és kommunikációs csoportja.

Mivel az igazolvány olyan személy nevére volt kiállítva, aki nem tartózkodott az autóban, sőt nem is szállították a járművel, a közterület-felügyelő tájékoztatta a gépjármű vezetőjét, hogy jogtalanul használja az engedélyt, ezért azt visszatartotta. Felkérte az autóvezetőt, hogy igazolja magát, de ő ezt megtagadta.

A vétkes sofőr visszaült autójába, és a figyelmeztetés ellenére gázt adott, majd elütötte a gépkocsi előtt álló felügyelőt, aki a motorháztetőre került, majd néhány méter után leesett onnan. Az elgázolt közterület-felügyelőt mentővel kórházba szállították, aki a baleset során könnyű sérüléseket szenvedett.

A gépjármű vezetője az autóban még helyet foglaló gyermekkel együtt a helyszínt megállás nélkül elhagyta. A helyszínen tartózkodó közterületesek értesítették a rendőrséget, akik később előállították a gépkocsi vezetőjét.

Az ügyben a további eljárást a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik