Belföld

A Fidesz szerint a megszorítások a rossz utat jelentik

Szijjártó Péter szerint a szocialista gazdaságpolitika csődöt mondott.

A miniszterelnök szóvivője szerint a megszorításokra épülő szocialista gazdaságpolitika csődöt mondott, kudarcot vallott és a múlthoz tartozik. Szijjártó Péter hétfőn Budapesten az MSZP elnökének tájékoztatójára reagálva azt mondta, a megszorítás szó az MSZP sajtótájékoztatóin hangzik el, a hétvégi kötcsei találkozón ilyen nem hangzott el.

A kormányfő szóvivője erre reagálva azt közölte: az MSZP továbbra is saját magából indul ki, és továbbra sem hajlandó letérni a kudarcot vallott gazdaságpolitikája hangoztatásának útjáról. A szocialisták ezt a sikertelen gazdaságpolitikájukat a megszorításokra építették, és továbbra sem hajlandók belátni, hogy a megszorítások rossz utat jelentettek, rontottak Magyarország helyzetén – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Az MSZP továbbra is azt várja, hogy 100 nap 100 hazugsága után a kormány valljon végre színt és közölje a 2011-es költségvetés sarokszámait, melyből kiderül, lesz-e valódi fizetésemelés a pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, vagy épp rendőröknek – közölte Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik