Belföld

Fellegi adott arra, amire Bajnaiék nem

A fejlesztési miniszter 18 "kikosarazott" egészségügyi intézmény panaszát orvosolta.

Ezek az intézmények az előző kormány idején nem kaptak uniós forrást fejlesztéseikhez. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által tavaly kiírt tenderre benyújtott terveiket megalapozatlannak vagy feleslegesnek találták – írja a Népszabadság.

Az NFÜ áprilisban döntött a 67,3 milliárd forintos keret szétosztásáról: 22 nyertest hirdettek, 4-en tartaléklistára kerültek. A döntést követő panaszáradatra július 5-én Fellegi Tamás aláírásával olyan válaszlevelek készültek, amelyekben kivétel nélkül helyt adtak a panaszoknak.

A miniszternek ugyanaz az irányító hatóság – ugyan már új vezetővel -, az NFÜ illetékes szerve javasolta a kifogások jóváhagyását, amely a korábbi elutasító és költségcsökkentő döntésekkel is egyetértett.

A Népszabadság szerint egyébként 2007-2013 években az EU-tagállamok közül Magyarország költené a legtöbb forrást az egészségügyi ellátórendszer átalakítására és a népegészségügyi programra.

Ez az összeg elérheti az 1,7 milliárd eurót. “A források nagy részét már odaítélték. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium adati szerint mintegy 132 milliárd forint szabadon felhasználható összeg van 2010-ig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik