Belföld

Sukoró-ügy: számonkérés és papolás

A szocialisták állítják, hogy Orbán sűrűbben találkozott Lauderrel, mint a szakszervezetekkel és a civilekkel.

Az MSZP abban bízik, hogy az ügyészség hasonló határozottsággal foglalkozik majd a Martonyi-Orbán-Lauder-találkozó résztvevőivel, mint a sukorói ügy többi szereplője esetében. A szocialisták szerint mára kiderült, Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóváros befektetőjével, mint a szakszervezetekkel és a civilekkel.

Török Zsolt, az MSZP ügyvivője arra reagált, hogy Budai Gyula miniszterelnöki megbízott közölte, a birtokában lévő iratok alapján azt vélelmezi: Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójának és Császi Zsoltnak, az MNV volt értékesítési igazgatójának gyanúsítotti kihallgatása csak a jéghegy csúcsa. Budai Gyula azt mondta, itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfők színt valljanak Sukoró-ügyben.

Török Zsolt erre reagálva közölte, pártja javasolja, hogy Budai Gyula inkább saját ügyével foglalkozzon, “mert némileg kellemetlen, hogy egy olyan ember papol erkölcsről, akinek az ügyvédi irodája egy ‘étkészletet földért’ csereügyletet szégyenletes módon ellenjegyzett, és nagy hanggal mutogatott ‘bizonyítékait’ még senki sem látta”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik