Belföld

Az utolsó rohamokat indítják a kopogtatókért

Van, ahol már csak egy kicsi hiányzik, de igyekezni kell.

Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje szerdai közleménye szerint eddig több mint 21 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze, így már csak nagyjából 7 ezer cédula hiányzik a pénteki leadási határidőnél szükséges mennyiséghez. Keddről szerdára egyébként feltűnően nagyot ugrott a Jávor birtokában lévő ajánlások száma, amit a szocialisták már szóvá is tettek.

Az LMP-től a fővárosban elsőként Zuglóban adta le az összes önkormányzati képviselőjelölt az ajánlószelvényt, itt egyedül már csak a polgármester-jelöltséghez hiányzik párszáz darab – írja a Hírszerző.

Schmuck Andor tegnapi közleménye szerint már több mint 20 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze, csütörtökön pedig egy egész napos rendezvényt tartanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Dúró Dóra Jobbik-szóvivő kedd délutáni Facebook-os bejegyzése szerint Staudt Gábornak, a párt főpolgármester-jelöltjének mindössze a szükséges körülbelül 28 ezer ajánlószelvény 10 százalékára van még szüksége az induláshoz.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje, valamint a szocialisták által indított Horváth Csaba már korábban leadta szelvényeit, így az ő indulásuk biztosra vehető.

Érdekesség, hogy a Policy Solutions közvélemény-kutatása szerint a kampányok ígéretversenyét kifigurázó Magyar Kétfarkú Kutya Párt a teljes népességben, valamint a választani tudó biztos szavazók között is a szavazatok 2 százalékára számíthatna Budapesten, egy “most vasárnapi” választáson.

AJÁNLOTT LINK:

Gondban az LMP: “baráti társasággal” nem lehet választáson indulni? (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik