Belföld

A Jobbik közrendvédelmi telepekkel oldaná meg a cigánykérdést

A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek.

Közrendvédelmi telepek létrehozásával és a “közrendet veszélyeztető egyének” bezárásával rendezné a Jobbik a “cigánykérdést” – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök, frakcióvezető és Szegedi Csanád alelnök, EP-képviselő.

A párt alelnöke hozzátette: helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket is létrehoznának. A Jobbik először Miskolcon állítana fel egy “minta közrendvédelmi telepet”. A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek, csak regisztráció után hagyhatnák el a telepet, este 10 után pedig kijárási tilalom lenne.

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy az elmúlt húsz évben “csődöt mondott” a roma lakosság integrációja, ezért szerinte sok esetben a szegregáció lenne “a leghatékonyabb nevelési módszer.”

Teleki László, az MSZP elnökségének tagja úgy reagált: a Jobbik ismét megerősítette rémületes elképzelését a cigánykérdés ügyében, melyet az MSZP határozottan elutasít és korábban felszólította a Fideszt is, hogy határolódjon el a Jobbik elképzelésétől, ezt azonban a mai napig hiába várják.

Teleki közleményében felszólítja az Orbán-kormányt, hogy sürgősen és határozottan határolódjon el a Jobbik elképzelésétől. Amennyiben a Fidesz-KDNP nem lép, úgy kénytelenek lesznek jelezni az EU illetékes szerveinek, hogy a demokráciát súlyosan veszélyeztető ügyben az Orbán-kormány cinkosan hallgat – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik