Belföld

Külseje miatt szállították le a repülőgépről?

A Wizz Air Budapestről a hollandiai Eindhovenbe tartó járatát még vasárnap délután ürítették ki, majd vizsgálták át.

Dankovics Attila, a Wizz Air kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a gép személyzetének furcsán viselkedő utasok tűntek fel, így a járat kapitánya kérte a reptéri rendőrség vizsgálatát. A leszállított utasok Budapesten maradtak, a gép négy órás késéssel szállt fel.

Az Index hírportálnak az egyik érintett utas – egy Hollandiába rendszeresen utazó, kuvaiti származású magyar állampolgár – azt mondta, anélkül szállították le a repülőről, hogy erre bármilyen magyarázattal szolgáltak volna. Szerinte a rendőri igazoltatásnak a külsején, azaz a barna bőrén kívül semmi oka nem volt.

„Gyalázat, hogy indoklás nélkül egy órán keresztül kellett állnunk vagy 8 rendőrautó és kommandósok között mind a 200 utas szeme láttára, úgy kezeltek minket, mintha terroristák lennénk, még a személyzet tagjai közül se állt szóba velünk senki” – mondta az Indexnek a leszállított utas.

Egy 32 éve Hollandiában élő törökkel, egy olaszos külsejű magyarral és egy fogorvossal együtt vizsgálták át őket újra, a négy utas végül kihallgatás után távozhatott. A hírportál szerint annyit sikerült megtudniuk, hogy állítólag egy holland utas pánikolt be a repülőn, sírni kezdett, és a férje fordult panasszal a személyzethez.

AJÁNLOTT LINK:

Mediterrán külseje miatt szállították le a Wizz Air-gépről (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik