Belföld

Közeleg a határidő, gondban a kispártok

Míg az LMP és a Jobbik jelöltje a szükséges számú ajánlószelvényért küzd, Tarlós István állítólag hatszámjegyű kopogtatót gyűjtött össze.

Nemcsak az LMP-s főpolgármester-jelölt, hanem a kerületi polgármesteri posztokért indulók is rosszul állnak az ajánlószelvény-gyűjtésben – írja az Index. Négy nappal a leadási határidő előtt Jávor Benedek a 28 ezer szükséges cédula felét sem szedte még össze. A kampánycsapat még reménykedik, de kisebb csodának tartanák, ha a 28 ezer darab ajánlószelvény a 10-20 százalékos biztonsági tartalékkal meglenne. A legjobban Zuglóban állnak, ott a szükséges mennyiség 70 százalékát tudták összegyűjteni.

Az Index információi szerint több ezer ajánlója hiányzik még a jobbikos Staudt Gábornak is, akinél hétfőn 22 ezer darab környékén állt a gyűjtés. Az MSZP viszont jól teljesített, szinte minden kerületben, és a főpolgármester-jelöltek között is a szocialisták adták le elsőnek céduláikat.

Az RTL Híradó közben arról számolt be, hogy Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje százezernél is több ajánlószelvényt gyűjtött össze, kedden pedig le is adja azokat.

AJÁNLOTT LINK:

Készül az LMP-s bukta (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik