Belföld

Búcsú a hőstől, emlék a túlélőtől

Ma temetik el Pappné Ábrahám Juditot Alacskán.

Ma helyezik örök nyugalomra Pappné Ábrahám Judit hadnagyot szülőfalujában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskán. A 32 éves katonanő egy hete vesztette életét Afganisztánban, amikor támadás ért egy magyar katonai konvojt.

Pappné Ábrahám Judit a honvédség hősi halottja. A katonanő hamvait tartalmazó koporsót tegnap fogadták katonai tiszteletadás mellett Kecskeméten, az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

Az egy héttel ezelőtti tálib támadás idején Pappné Ábrahám Judit mellett ült a támadás egyik sérültje, dr. Dani Fruzsina orvos. A főhadnagy azt mondta: röviddel az elindulás után rádión kaptak üzenetet, hogy fegyveresek vannak az út mellett, így szabály szerint gyorsítottak a gépjárművekkel.

Egy nagy robbanásra emlékszik – tette hozzá -, majd utána pár másodpercig nem tudta, mi történt. Amikor magához tért, észrevette, hogy két társa súlyosan megsérült. Szűkös volt a hely, nem fért igazán hozzájuk, amit tudott, megtett a folyamatosan mozgó autóban.

A gépjárműben öten ültek: elöl a gépkocsivezető és a parancsnok, hátul pedig hárman. A támadás következtében a főhadnagy mellett ülő Pappné Ábrahám Judit meghalt, míg hárman megsérültek. Egyedül a gépjármű vezetője nem szenvedett sérülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik