Belföld

A közvélemény szerint az ellenzék gyengén teljesít

A Századvég továbbra is stabil Fidesz-fölényt mér.

A Századvég augusztusi közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP a nyár végén is őrzi a választók túlnyomó többségének támogatását.

Az ellenzéki pártok pillanatnyi népszerűségében kizárólag statisztikai értelemben jelentéktelennek mondható változások mutathatók ki: az MSZP 1 százalékkal, 13 százalékra tudta növelni szavazói bázisát, az augusztusban 7 százalékos támogatottságon álló Jobbik 1 százalékot veszített előző havi eredményéből, miközben az LMP szavazóinak aránya változatlanul 6 százalék.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP fölénye a biztos szavazó pártválasztók körében is jól látható, a pártszövetségre augusztusban is a megkérdezettek 64 százaléka voksolna. Az MSZP támogatottsága ezen a bázison is egy százalékponttal emelkedett, jelen esetben 17 százalékra, a Jobbik támogatottsága ellenben 2 százalékkal 8 százalékra, míg az LMP-re szavazók köre 1 százalékkal 7 százalékra csökkent.

A Századvég szerint a választók általában alacsony színvonalúnak gondolják az ellenzéki pártok teljesítményét és problémamegoldó képességét. A közvélekedés szerint egyértelműen a Fidesz az a párt, amelyik képes megoldani az ország problémáit – fogalmaznak a felmérés készítői.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik