Belföld

Éjjel-nappal gyűjti az ajánlókat az LMP

Eddig csak a szükséges ajánlószelvények egyharmada gyűlt össze.

Jövő hét péntekig az LMP Budapesten két téren illetve öt vidéki városban napi 24 órában gyűjti az ajánlószelvényeket, mert eddig csak a szükséges mennyiség egyharmada áll rendelkezésükre – jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján a párt kampányfőnöke. Karácsony Gergely azt mondta, hogy eddig nagyjából az induláshoz szükséges ajánlószelvények egyharmadát gyűjtötték össze. Hozzátette, az LMP nem olyan nagy párt, hogy mindenkihez el tudjon menni és “nincsenek olyan adatbázisaink, ami alapján pontosan tudnánk, hogy kik azok, akik ránk szavaznak és akiknek számíthatunk az ajánlószelvényére”.

A politikus közölte, azt kérik a választóktól, ha azt szeretnék, hogy a választáson minden olyan párt el tudjon indulni, amelyiknek van társadalmi támogatottsága, akkor vigyék el hozzájuk ajánlószelvényeiket. Az LMP aktivistái a fővárosban a Deák térre illetve a Moszkva térre, valamint Debrecen, Szeged, Miskolc, Sopron és Kecskemét főtereire települnek ki. Mathauser András, az LMP budapesti kampányfőnöke elmondta, hogy a párt prominens politikusai ezeken a helyszíneken éjjel is meg fognak jelenni. Hozzátette, azt remélik a kitelepüléseiktől, hogy az utolsó napokban tömegesen érkeznek hozzájuk a választópolgárok. Kitért arra is, hogy a főváros fontosabb pontjain napközben szintén jelen lesznek.

Arra a kérdésre, hogy egy pénteken nyilvánosságra került hangfelvétel szerint az LMP Fejér megyei szervezője pénzt kínált az ajánlószelvényekért, Karácsony Gergely azt mondta, munkatársuk nem az ajánlószelvényekért ígért pénzt, hanem fizetett aktivistákat keresett, hogy ajánlószelvényeket gyűjtsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik