Belföld

A rendőrség hétvégi rizikókra figyelmeztet

Nemcsak a hidegfrontra, hanem a vendégmunkások hazatérésére is fel kell készülni.

A hétvégén várható hidegfront és esőzés mellett a rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az ország közútjain továbbra is számos helyen folynak munkálatok, és még mindig számítani kell a külföldi vendégmunkások Németország felé történő visszautazására.

Esetenként, ma délutántól vasárnap estig a gyorsforgalmi utak egy-egy szakaszán, a főváros és a Balaton környékén torlódások alakulhatnak ki. Az M0-ás autópálya régi szakaszán épül a 3. forgalmi sáv, folyamatos sebességkorlátozás van érvényben.

Az M1-esen hídépítési és javítási munkák miatt kell több helyen lassítani. A bicskei kihajtót pedig a Győr felől érkezők nem használhatják! Az M5-ösön Szeged felől a 111-105. km között a burkolatjavítás miatt terelnek.

A letenyei határátkelőnél továbbra is kialakulhat fél-egy órás várakozás mindkét irányban. A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várható nagyobb forgalom Röszkénél, Tompánál.

Később az az Állami Autópálya-kezelő Zrt. tudatta, hogy az M0-s déli szektorának bővítése miatt éjszakánként átmeneti forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az M7-esen közlekedőknek az M0-s autóút csomópontjának térségében.

Ma és holnap éjszaka emelik be a csomópontban az M7-es feletti új felüljáró gerendáit, a sztráda Budapest felé vezető oldalán a főpályán. Ezért a forgalmat az M0-M7-es csomópontnál az autópályával párhuzamos gyűjtő-elosztó pályán terelik keresztül.

Az építkezés ezen üteménél az M0-s autóúton keresztül terelőút kijelölésére nincs lehetőség. Az erre közlekedőknek kisebb torlódásokra kell számítaniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik