Belföld

A kőbányai MSZP-frakció kirakta a polgármestert

A szocialista polgármesterjelölt "Fidesz-bérencnek" nevezte Verbai Lajost.

Élő Norbert – aki a kerület szocialista polgármesterjelöltje – elmondta: Verbai Lajos polgármester ugyan már májusban kilépett az MSZP-ből, de saját kérésére továbbra is tagja maradt a frakciónak. Hozzátette: azért zárták ki Verbait, mert a polgármester – az MSZDP által támogatott független jelöltként – “félreérthető tájékoztatással szocialista szimpatizánsoktól is elhozta az ajánlószelvényeket”.

A szocialista politikus “Fidesz-bérencnek” nevezte Verbait, aki szerinte már az elmúlt évek során is feltűnően jó kapcsolatot ápolt a Fidesz kőbányai csoportjával.

A polgármester a kizárásra reagálva azt írta közleményében, hogy őt a kőbányaiak jól ismerik és baloldaliságát a helyben élőknek nem kell bizonyítania, mert azt már megtette az elmúlt évtizedekben.

“A kerületi MSZP-nek nem félnie kell attól, hogy van egy megfelelő támogatottságú baloldali jelöltje Kőbányának, hanem támogatnia kellene” – közölte, hozzátéve: Élő Norbert azért fél, mert tapasztalja, hogy a kőbányai baloldaliak ezt jól tudják, és minden befeketítő ügyeskedése ellenére kellő biztatást adnak számára még a helyi MSZP-s körökből is.

Verbai Lajos azt írta: “Élő Norbert szerint aki nem budai milliomos, az nem baloldali. Élő, aki a XII. kerületben él, fél évvel ezelőtt talán még azt sem tudta hol van Kőbánya, semmit nem tud a kerületről, az itt élők problémáiról”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik