Belföld

Víg játék helyett végjáték a szocialista szellem vasútján

Több mint egymilliárd forintból mentenék meg az összeomlástól a Vidámparkot.

A Magyar Hírlap birtokába került tervezet szerint három forgatókönyv készült arról, miként menthető meg a Vidámpark, amelyről januárban vált ismertté, hogy csődközelbe jutott.

Az első szerint a Vidámpark az év végén jogutód nélkül megszűnik, új költségvetési szervezet veszi át feladatait. Ehhez a Vidámpark végelszámolásán át vezet az út, amire az idén 650 millió, jövőre 150 millió forintot különítene el Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Ez még nem oldaná meg a likviditási gondokat, a felszámolás megelőzéséért 240 millió forint tulajdonosi kölcsönt, valamint 100 millió forint vissza nem térintendő tőkejuttatást adna a főváros.

Ugyanezek a költségek lennének akkor is, ha a második változat szerint a Fővárosi Állat- és Növénykertbe olvasztanák az intézményt.

Ha a harmadik verzió szerint a döntés elhalasztását választaná holnap a Fővárosi Közgyűlés, a főpolgármester-helyettesi előterjesztés akkor is szükségesnek tartja a fizetőképesség fenntartásához szükséges 240+100 millió forint azonnali pénzátadást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik