Belföld

Válságos állapotban a sérült magyar katona

Stabil, de válságos állapotban van a kómában lévő, életveszélyesen megsérült magyar katona. A tálibok támadása kimondottan a magyar konvoj ellen irányult - mondta a Ma Reggelben Benkő Tibor altábornagy, vezérkari főnök.

Afganisztánban a magyar konvoj elleni, hétfő hajnali támadásban a 32 éves Pappné Ábrahám Judit törzsőrmester meghalt, egy másik katona életveszélyes és két további társuk pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

“Stabil, de válságos állapotban van az életveszélyesen megsérült katona” – nyilatkozta a Ma Reggelben Benkő Tibor altábornagy, vezérkari főnök. A homokvihar megszűnt, úgyhogy – a vezérkari főnök elmondása szerint – őt és a másik két sérültet ma már át tudják szállítani a Mazar-e Sharifban lévő, sokkal felszereltebb német kórházba. A homokvihar miatt eddig a sérülteket Pol-e Khumriban látták el.

A tálibok támadása kimondottan a magyar katonai konvoj ellen irányult. A vezérkari főnök szerint ez egy kombinált támadás volt, nagy tűzerőt képező csoportosítással. A magyar konvoj elleni támadást követő tűzharc egész nap folyt.

Benkő Tibor altábornagy hangsúlyozta, bár a tények azt mutatják, hogy az afganisztáni helyzet immár katonai eszközökkel nem oldható meg, de katonai jelenlétre mindenképpen szükség van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik